Plot online voor iedereen

Dit jaar ging Plot, het magazine over scenarioschrijven digitaal. Het is niet langer een geprint magazine, maar een e-zine. Het voordeel is dat de kosten voor drukwerk en verspreiding niet hoger worden naarmate het lezerspubliek groeit. 
 

Plot wordt al jaren, en met veel liefde gemaakt door scenarioschrijvers voor scenarioschrijvers. Tot voor kort was de inhoud voorbehouden aan leden van het Netwerk Scenarioschrijvers. Geïnteresseerden of sympathisanten hadden de mogelijkheid om tegen betaling een abonnement te nemen.

Het voordeel van digitale publicaties is dat je aan de achterkant tellers kunt plaatsen om te volgen hoe veel en hoe vaak een artikel wordt geraadpleegd. Toen die statistieken op mijn bureau lagen moest ik even achter mijn oren krabben. Plot wordt door nog geen 300 mensen geraadpleegd. Dat kan niet waar zijn!

Bij het Netwerk vinden we het juist belangrijk dat er meer aandacht komt voor het werk dat wordt gedaan voordat de camera’s gaan draaien. Een aanzienlijk deel van dat werk gebeurt door scenaristen die speelfilms, series, dialogen, storylines, afleveringen, sketches, liedjes en documentaires schrijven. Scenarioschrijven is een vak, met veel facetten. Een van de doelstellingen van het Netwerk is om de zichtbaarheid van scenarioschrijvers te verbeteren, en Plot is daarvoor een waardevol instrument.
Het bestuur van het Netwerk heeft daarom besloten om Plot open te gooien. De ‘login’ is verdwenen. Vanaf nu kan iedereen ons prachtige e-zine lezen.

Dus als je vakgenoten, studenten, docenten, producenten, redacteuren, familie, vrienden of wie het maar wil lezen kunt wijzen op Plot, zijn wij je dankbaar.

Hoort zegt het voort. En de statistieken zullen we met belangstelling volgen.

Wat zoek je?