Herfst

Net nu de blaadjes naar hartelust aan het vallen zijn, valt er ook weer een nieuwe Plot in uw digitale postbus. Gertie Schouten dook in de ontstaansgeschiedenis van de  eerste geheel geschilderde speelfilm Loving Vincent. Een enorm project, waarin tientallen schilderijen van Vincent van Gogh tot leven komen, en waarbij de techniek makers Dorota Kobiela en Hugh Welchman nogal wat beperkingen oplegde bij het schrijven van het script. “Een bijzonder visueel spektakel is Loving Vincent, met al de wereldberoemde schilderijen die tot leven komen en de kraaien die nu echt opvliegen uit het korenveld, daarentegen wel”, concludeert Schouten. 

Marc Veerkamp sprak met schrijver Peer Wittenbols naar aanleiding van de speelfilm Oude Liefde, die hij voor regisseur Nicole van Kilsdonk schreef. Wie ‘s mans werk als onder andere toneelschrijver kent, ziet dat Oude liefde naadloos past in zijn oeuvre, aldus Veerkamp, die met Wittenbols een gesprek voerde over de verschillen maar vooral ook de overeenkomsten tussen film en toneel.

Schrijver en acteur Martin van Waardenberg beantwoordde dit keer de vragen in de rubriek To the Point, met als directe aanleiding zijn bewerking van Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen voor de gelijknamige televisieserie. In zijn column blikt Oene Kummer terug op de uitreiking van de Louis Hartlooper Prijs en De Dag van het Scenario.

Wat zoek je?