Genomineerd voor de Louis Hartlooper Prijs!

Het is bijna weer voorbij, die bij vlagen mooie zomer en ook bij Plot gaan we er, lekker uitgerust, weer vol goede moed tegenaan. Stand verplicht, zeker nu ons online magazine voor de prestigieuze Louis Hartlooper Prijs is genomineerd. 

De concurrentie liegt er niet om (zie voor meer info: http://www.louishartlooperprijs.nl/) en we zijn er dan ook graag bij op donderdag 21 september als in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht de gelukkige winnaar bekend wordt gemaakt. Een dag later zijn we er natuurlijk ook allemaal bij als in de Stadsschouwburg van Utrecht de 20 ste dag van het Scenario plaatsvindt.

Een dag later zijn we er natuurlijk ook allemaal bij als in de Stadsschouwburg van Utrecht de 20ste Dag van het Scenario plaatsvindt.

En nu ter zake: Bart Juttmann dook in de ontstaansgeschiedenis van Soldaat van Oranje en sprak met Paul Verhoeven, Gerard Soeteman en Kees Holierhoek over de totstandkoming van het scenario van dit veertig jaar geleden uitgebrachte meesterwerk. “Het is een heldenepos”, stelt Juttmann, “maar dan wel eentje waarin vrijwel alles wat de held onderneemt mislukt”. 

Ook verhelderend is het artikel van de in New York woonachtige scenariste Judith Goudsmit (bekend o.a. van Hartenstraat), die uitlegt dat in de Verenigde Staten een opleiding tot toneelschrijver een goede basis is om later als schrijver van televisiedrama aan de slag te komen.

Marc Veerkamp dook voor de Conceptie in de ontstaansgeschiedenis van de geruchtmakende animatieserie South Park en kersverse Netwerk-voorzitter Pieter Bart Korthuis zet in zijn eerste column zijn goede voornemens voor de komende jaren uiteen, waarbij verbetering van de financiële positie van scenaristen nog maar het begin is.Een dag later zijn we er natuurlijk ook allemaal bij als in de Stadsschouwburg van Utrecht de 20 ste dag van het Scenario plaatsvindt.

Wat zoek je?