Een nieuwe lente, een nieuw seizoen vol Telefilms

Een nieuwe lente, een nieuwe ronde Telefilms. Oene Kummer deed voor deze Plot een interview met scenarist Philip Delmaar, niet alleen co-auteur van twee Telefilms – De aflossing en De terugkeer van de wespendief – maar ook van de jeugdserie Zenith, die in deze periode op tv wordt uitgezonden. “De ene keer stagneert de boel en dan gaat alles in een keer door”, vertelt Delmaar. “Dat blijft het lastige aan dit vak.”
Gertie Schouten verdiepte zich niet voor het eerst in de even wondere als belangrijke wereld van het auteursrecht en gaat dit keer dieper in op de positie van journalisten en romanschrijvers, die door fenomenen als Blendle en Kobo Plus in dit digitale tijdperk al net zo onder druk staat als die van scenaristen. “Auteursrechten gedijen slecht in de onvoorspelbare, snel veranderende internationale markt voor informatie”, aldus Schouten.
Voor de rubriek ‘To The Point’ vulde Judith Goudsmit – scenarist van o.a. de nieuwe Telefilm Het bestand – onze vaste vragenlijst in en in zijn column gaat Oene Kummer o.a. in op de recente verkiezingen, Krulstaarten en Oscaruitreiking en enkele personele wijzigingen bij uw lijfblad. Veel leesplezier!  

Wat zoek je?