Zilveren Krulstaarten online uitgereikt

De tv-serie Undercover, de speelfilm Kapsalon Romy en de korte film Afua zijn bekroond met de Zilveren Krulstaarten voor de beste scenario’s van 2019.

Dat is vrijdagmiddag 26 juni bekendgemaakt tijdens een online uitreiking. Ooit begonnen als geuzenprijs vanwege het ontbreken van een Gouden Kalf voor scenario, zijn de Zilveren Krulstaarten inmiddels uitgegroeid tot dé Nederlandse vakprijzen voor scenaristen. De winnaars worden jaarlijks gekozen door leden van het Netwerk Scenarioschrijvers van de Auteursbond.

De Nederlands-Vlaamse Netflixserie Undercover is geschreven door​ Lars Damoiseaux, Eveline Hagenbeek, Piet Matthys, Nico Moolenaar en Bart Uytdenhouwen. Tamara Bos schreef Kapsalon Romy (hier een interview in Plot met haar) en Ilse Ott is de schrijfster van de korte film Afua.

Zilveren en Gouden Pen

De Zilveren Pen, die het Netwerk Scenarioschrijvers jaarlijks uitreikt aan een persoon of organisatie die een bijzondere prestatie heeft geleverd voor het vakgebied scenario, ging naar Astrid van Keulen en AVROTROS voor het organiseren van de eerste grote scenarioconferentie in november 2019. De Gouden Pen, jaarlijks uitgereikt aan de scenarioschrijver van de best bezochte film van het afgelopen jaar, ging naar Diederik van Rooijen. Penoza – The final Chapter trok in 2019 404.703 bezoekers.

Wat zoek je?