Zilveren Krulstaarten: meld je script aan!

In maart worden voor de 18e keer de Zilveren Krulstaarten uitgereikt, de eervolle prijzen voor scenarioschrijvers, toegekend door vakgenoten.

In tegenstelling tot eerdere jaren moet je je scenario zélf aanmelden om in aanmerking te komen voor de prijs. Dat kan met het speciale aanmeldingsformulier. Als je meer dan één titel wilt inzenden, in een verschillende of dezelfde categorie, moet je voor iedere inzending een nieuw formulier invullen.

Het scenario moet zijn uitgezonden of uitgekomen in de periode van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018. De uiterste inzenddatum is 15 januari 2019.

Ook makers die geen lid zijn van het Netwerk Scenarioschrijvers kunnen hun productie aanmelden. Attendeer dus collega’s, producenten en distributeurs op dit bericht.

Stemmen

Eind januari krijgen leden van het Netwerk Scenarioschrijvers een longlist met stembiljet toegestuurd voor de eerste kiesronde. Op dit stembiljet kunnen ze hun favoriete scenario’s (nummer 1, 2 en 3) in de categorieën speelfilm, televisieserie en korte film aangeven.

Uit deze eerste kiesronde komen per categorie drie genomineerden voort, waarop de leden van het Netwerk in een tweede ronde kunnen stemmen. De winnaars worden bekendgemaakt en ontvangen de felbegeerde Zilveren Krulstaart tijdens de prijsuitreiking op 17 maart in VondelCS.

Toelatingscriteria speelfilm

  • De film heeft een lengte van minstens 60 minuten.
  • De film moet in de Nederlandse bioscoop zijn verschenen, voor het eerst op televisie zijn uitgezonden of zijn verschenen op een streamingsdienst tussen 1 januari en 31 december 2018.

Toelatingscriteria televisieserie

  • De series moeten per seizoen worden aangemeld.
  • De laatste aflevering moet zijn uitgezonden op een Nederlandse televisiezender of zijn verschenen op een streamingsdienst tussen 1 januari en 31 december 2018.
  • Series die al eerder een Zilveren Krulstaart hebben gewonnen komen niet meer in aanmerking voor deelname, maar worden wel vermeld op de longlist.

Toelatingscriteria korte film

  • De korte film heeft een lengte van maximaal 60 minuten.
  • De korte film moet in de Nederlandse bioscoop zijn verschenen, voor het eerst op televisie zijn uitgezonden of zijn verschenen op een streamingsdienst tussen 1 januari en 31 december 2018.
Wat zoek je?