Scenaristencongres

Op 5 en 6 oktober 2022 wordt in Kopenhagen de vijfde World Conference Of Screenwriters gehouden, waar ook leden van het Netwerk Scenarioschrijvers welkom zijn.

De conferentie vindt normaal gesproken elke twee jaar plaats, maar door corona werd de vijfde editie uitgesteld. De organisatie is in handen van de FSE, de Europese koepelorganisatie van scenaristen, waarbij ook het Netwerk Scenarioschrijvers is aangesloten, en de Amerikaanse schrijversvakbond WGA.

De meest recente editie, in Berlijn in 2018, was volgens een uitnodiging die het bestuur van het Netwerk onlangs rondstuurde “een groot succes en voor de vele Nederlandse schrijvers die er op af kwamen heel inspirerend. Schrijvers van over de hele wereld deelden in paneldiscussies hun ervaringen en er werd veel gesproken over de verantwoordelijkheid van scenaristen in een wereld waarin op veel plekken de vrijheid van meningsuiting onder druk komt te staan. (…)

Als je zin hebt in een inspirerende twee dagen waarin je veel van je buitenlandse collega’s kunt ontmoeten en contacten kunt leggen, dan roepen we jullie graag op om je in te schrijven en mee te gaan naar Denemarken. Het bestuur zelf zal ook met een grote delegatie aanwezig zijn.”

Het programma, informatie over registratie, hotels en eerdere edities van de conferentie zijn te vinden door op de links te klikken.

Wat zoek je?