Visser-Neerlandiaprijs voor Lilian Sijbesma

Met haar scenario Onder de blote hemel (Elvie) heeft Lilian Sijbesma de Visser-Neerlandiaprijs voor Scenario 2018 gewonnen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro en een oorkonde en wordt op 28 september 2018 uitgereikt tijdens De dag van het Scenario.

Onder de blote hemel (Elvie) gaat over het meisje Elvie (10), dat met haar verstandelijk beperkte moeder Emma (41) in een stacaravan op de kleine camping van haar opa in de Veluwse bossen woont. Als Elvie haar moeder mentaal voorbij begint te groeien en het haar opa steeds slechter lukt om de controle te houden, begint hun geïsoleerde wereldje vervaarlijk te wankelen.

Veertig scenario’s waren ingezonden om voor de prijs in aanmerking te komen. Vijf voldeden niet aan het reglement, de overige 35 werden anoniem aan de jury voorgelegd. Die bestond uit Ruud van Gessel (regisseur en producent; voorzitter), Claire van Daal (programmeur Nederlands Film Festival), Michiel Philippaerts (assistent programmeur Filmfestival Gent), Eric Taelman (regisseur) en Geert Vermeulen (scenarist en acteur).

Wat zoek je?