Mediacafés over sitcoms

Wat maakt een goede sitcom? Hoe laat je je publiek lachen? En wat als een grap niet goed werkt? In drie mediacafés onder de titel ‘Van Stiefbeen tot Luizenmoeder’ praat conservator Wytze Koppelman van het Instituut voor Beeld en Geluid de komende maand aan de hand van archiefmateriaal over de ontwikkeling van de Nederlandse sitcom.

Tijdens het mediacafé op zondagochtend 5 september in Beeld en Geluid zal hij dat doen met Ger Apeldoorn (schrijver van o.a. SamSam en ‘t Zonnetje in huis) en Elle van Rijn (actrice in o.a. SamSam, roman- en scenarioschrijfster). In de middag zijn in Utrecht Chiem en Marina van Houweninge (Zeg ‘ns aaa en Oppassen!!!) en actrice en presentator Annette Barlo (onder meer bekend van Oppassen!!!) te gast.

Een week later in Den Haag spreekt Koppelman onder meer met Haye van der Heyden (schrijver van Kinderen geen bezwaar, Kees & Co & In de Vlaamsche Pot). 

‘Van Stiefbeen tot Luizenmoeder’, op 5 september in Hilversum en Utrecht en op 12 september in Den Haag. Kijk voor meer informatie op de website van Beeld en Geluid.

Wat zoek je?