Soldaat van Oranje, de ontstaansgeschiedenis

Eind november verschijnt het boek Op zoek naar Soldaat van Oranje – De geschiedenis van de Nederlandse filmklassieker van scenarioschrijver, filmjournalist én Plot-redacteur Bart Juttmann.

Hoe kwam deze ambitieuze productie in de jaren ’70 tot stand? Welke obstakels, conflicten en artistieke uitdagingen moesten de makers overwinnen? Wat maakte de film, volgens velen de beste Nederlandse film ooit, zo baanbrekend? Hoe komt het dat hij zo’n grote invloed heeft gehad op ons beeld van de Tweede Wereldoorlog?

Juttmann (1981) interviewde tientallen betrokkenen, raadpleegde archieven en dook in de geschiedenis van de Nederlandse oorlogsfilm om te achterhalen wat Soldaat van Oranje tot de klassieker maakt die het inmiddels is.

Dit boek is daarmee niet alleen een uitgebreide blik achter de schermen, maar ook een eerbetoon aan de film en zijn makers.

Op zoek naar Soldaat van Oranje. De geschiedenis van de Nederlandse filmklassieker – Bart Juttmann – 280 pagina’s, inclusief fotokatern. Het boek is al te bestellen bij bol.com.

Wat zoek je?