Symposium over AI

De Auteursbond organiseert op 7 maart vanaf 14 uur een symposium over schrijvers en artificiële intelligentie onder de naam ‘Ik, Robot’.

Tijdens dit symposium discussiëren schrijvers, scenaristen, theaterauteurs en vertalers met uitgevers en experts op het gebied van kunstmatige intelligentie, ethiek en auteursrecht. Wat betekent de opkomst van generatieve AI voor het auteursrecht en voor het verdienmodel van schrijvers en vertalers?

Het symposium wordt gehouden in de Brakke Grond in Amsterdam, inloop vanaf 13.30 uur. Meer informatie is hier te vinden.

Schrijfpaleis

En op 11 maart 2024 is er weer een ScriptAcademy Schrijfpaleis, waar nieuw scenariowerk een podium krijgt. Vier acteurs, onder wie Cyriel Guds en Nadja Hüpscher, tonen onder regie van Ineke Houtman hoe zij met hun vakkennis die ene papieren scène leven inblazen.

Naast dit kijkje achter de schermen van het creatieve proces is de avond een netwerkplek voor schrijvers, regisseurs, producenten, omroepen en fondsen. Jaap Peter Enderlé presenteert de avond. Het Schrijfpaleis start om 20 uur in de Neszaal van Het Groene Paleis, Rokin 65 in Amsterdam. Meer info en tickets vind je hier.

Wat zoek je?