Nominaties bekend

Mocro Maffia seizoen 2, Rudy’s grote Kerstshow en TreurTeeVee seizoen 2 zijn genomineerd voor de Kees Holierhoek Scenarioprijs 2021. De prijs wordt op 12 november voor de 14e keer uitgereikt aan de scenarioschrijver(s) van de beste oorspronkelijke Nederlandse serie.

In Mocro Maffia S2 (Achmed Akkabi, Ashar Medina, Oscar van Woensel) maken drie vrienden de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk en krijgen de Amsterdamse cocaïnehandel in handen. Door jaloezie komen ze lijnrecht tegenover te staan.

In Rudy’s grote Kerstshow (Luuk van Bemmelen, Martijn Hillenius) wordt kindster Rudy aan de vooravond van zijn grote kerstshow ontvoerd door de ouders van de ernstig zieke Sara, in de hoop met het losgeld haar behandeling te betalen. Het is een feelgood-serie voor de hele familie.

TreurTeeVee seizoen 2 (Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen) is een zwartkomische serie waarin de inwoners van de stad Yolandia worstelen met de grote thema’s van het leven. Een mix van sketch en drama, absurdisme en romantiek, bittere ernst en flauwekul.

De winnaar van de Kees Holierhoek Scenarioprijs ontvangt een bedrag van 15.000 euro. Daarmee is het de grootste scenarioprijs in het Nederlands taalgebied. In aanmerking komen oorspronkelijk Nederlandse series die tussen 2019 en 2020 op televisie of online in première zijn gegaan.

De jury bestaat uit voorzitter Clayde Menso (directeur Amerpodia), Boris Paval Conen (scenarioschrijver en regisseur), Simone van den Ende (coach en dramaconsultant), Nazmiye Oral (actrice, schrijver, theatermaker) en Marc Veerkamp (scenarioschrijver en theaterauteur).

Zij kenden al een stimuleringsprijs van 5000 euro voor veelbelovend talent toe aan Dajo Leunge voor de film Donnie Mountain.

Wat zoek je?