Leidraad veilig werken

Als één van de resultaten van het Ketentafeloverleg AV sector is op 1 april 2024 de Leidraad Veilig en Gezond werken AV sector gepubliceerd. Het Netwerk Scenarioschrijvers/de Auteursbond heeft als een van de AV-beroepsgroepen deelgenomen aan het opstellen ervan. De Leidraad omvat 37 uitgangspunten die het welzijn en de fysieke- en psychosociale veiligheid van opdrachtnemers waarborgen.

Het zal scenarioschrijvers opvallen dat de Leidraad qua taal grotendeels is toegespitst op crewleden die op de set staan. Toch is de geest en strekking van de Leidraad ook van toepassing op de ontwikkelingsfase.

Momenteel schrijft het Netwerk Scenarioschrijvers/de Auteursbond, in overleg met de Keten (en dus alle beroepsgroepen AV), een addendum op deze Leidraad dat specifiek van toepassing zal zijn op de opdrachtrelatie tussen opdrachtgever en ZZP’ende scenarioschrijver. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarbij in writers rooms wordt gewerkt. Naar verwachting zal het scenariospecifieke addendum in juni van dit jaar worden gedeeld.

Meer informatie is hier te vinden.

Wat zoek je?