Krulstaarten voor Bram Fischer, Hendrik Groen en Jungle

De speelfilm Bram Fischer, geschreven door Jean van de Velde, de televisieserie Hendrik Groen van Martin van Waardenberg en de korte film Jungle van Ashar Medina hebben de Zilveren Krulstaarten gewonnen, de Nederlandse vakprijzen voor scenarioschrijvers. 

De winnaars kregen hun prijs uitgereikt op 18 maart 2018 in VondelCS in Amsterdam. In aanmerking voor de Krulstaarten kwamen films en series die in 2017 in première gingen of voor het eerst op televisie werden vertoond.

Tijdens de bijeenkomst werd ook de Gouden Pen uitgereikt aan de schrijver van de best bezochte film van het voorgaande jaar, scenarist Richard Kemper van de komedie Huisvrouwen bestaan niet.

De Zilveren Pen, die jaarlijks door het Netwerk Scenarioschrijvers wordt toegekend aan een persoon of instelling die zich op een bijzondere manier heeft onderscheiden in het zichtbaar maken van scenarioschrijvers, ging naar de website Afdeling Filmzaken, die filmnieuws en filmbeleid kritisch volgt. Oprichter en eindredacteur Esmé Lammers nam de Zilveren Pen in ontvangst. 

Foto: Ashar Medina (fotograaf Iñigo Garayo)

Wat zoek je?