Filmsymposium: Waar leggen we de lat?

Op woensdag 27 februari wordt in het Eye Filmmuseum in Amsterdam het symposium ‘Waar leggen we de lat?’ gehouden. Dit gebeurt naar aanleiding van de recent enquête onder de leden van het Dutch Directors Guild, Netwerk Scenarioschrijvers en Acteursbelangenvereniging ACT, over het filmklimaat en de kwaliteit van de Nederlandse film.

De resultaten van de enquête worden tijdens het symposium gepresenteerd en besproken met filmmakers van eigen bodem en buitenlandse gasten, onder anderen Miguel Machalski, scenarist en creatief adviseur voor filmprojecten over de hele wereld, van wereldcinema tot grote studio-producties en werk van prominente filmmakers als Clint Eastwood en David Cronenberg. Ook de Deense regisseur, scenarist en producent Jens Peter (Rumle) Hammerich, bekend van series als The Bridge en Borgen, is aanwezig.

De enquête en het symposium worden georganiseerd door ‘Filmmakersinitiatief 2018’, bestaande uit Arno Dierickx (regisseur, scenarist), Maarten Treurniet (regisseur, scenarist), Gijs Scholten van Aschat (acteur), Sytske Kok (scenarist, regisseur) en Karin Wolfs (filmjournalist). Het doel van Filmmakersinitiatief 2018 is een debat aan te zwengelen over de inhoudelijke kwaliteit van de Nederlandse film. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door EYE Filmmuseum en de Akademie van Kunsten.

De bijeenkomst in Eye duurt van 10.30 tot 13 uur en is gratis toegankelijk, een kaartje reserveren is noodzakelijk.

Wat zoek je?