Eerste coronaseries zijn al klaar

“Toch inspireert het me als ik nadenk over al die zolderkamers, schrijfstudio’s en werktafels waar druk wordt nagedacht over hoe en of Post Corona onze verhalen moet halen”, schreef Franky Ribbens vorige maand in zijn column in Plot. Inmiddels zijn de eerste coronaseries in wording en zelfs al te zien. Een lijstje.

Sinds 19 mei is bij Pathé Thuis gratis de korte film Op gepaste afstand te zien, met Noortje Herlaar en Tibor Lukács in de hoofdrol, naar een idee van Bart Willemsen. Het scenario is van Nienke en Job Römer en Jon Karthaus regisseerde de film.
 
Op Youtube is de ‘isolatie webserie’ Toen wij de tijd hadden te volgen, van De Vandalen. Makers zijn Rozanne de Bont, Elene Zuidmeer en Joeri van Spijk. 

De komische thriller Lockdown (scenario Luuk van Bemmelen, regie Pieter Kuijpers) is te zien op Picl.nl. De film bestaat uit video-oproepen tussen personages die zich zorgen maken over de toekomst van hun toneelgezelschap tijdens de lockdown. Toneelgroep Maastricht is mede-initiatiefnemer van dit project.
 
In de film Groeten van Gerri gaat een scheikundeleraar ten tijde van de coronacrisis viraal wanneer hij per ongeluk in zijn ondergoed in beeld komt tijdens een virtuele les aan zijn middelbare-schoolleerlingen. Frank Lammers regisseert de film, die op 25 juni in première gaat op Pathé Thuis. Hij speelt ook de hoofdrol. Het script is van Michiel Stroink.
 

Wil je zelf aan de slag? Het 48 Hour Film-project heeft een speciale corona ‘Stuck at Home’-challenge in het leven geroepen. Nog altijd moet een film binnen 48 uur klaar zijn, maar de extra uitdaging: hij moet van begin tot eind binnenshuis gemaakt worden. Hoewel de vijf weekeindes die op de website worden genoemd al voorbij zijn, lijkt het erop dat nog extra data online komen.
 
In de leer kun je bij scenarioschrijver Willem Bosch, die tussen 15 maart en 2 april in 13 lessen op Instagram een mini-masterclass heeft gegeven in het schrijven van een speelfilmscenario.

Wat zoek je?