De Auteursbond

Sluit je aan en word lid van het Netwerk Scenarioschrijvers van de Auteursbond! Het is dé Nederlandse beroepsvereniging voor schrijvers van films en series, en voor iedereen die daartoe in opleiding is.

Als je lid wordt kun je meteen naar je eerste activiteit en mensen leren kennen op de Nieuwjaarsborrel (opgeven via Lira of Auteursbond).

We ondersteunen ondernemerschap en professionalisering, en geven juridisch advies als leden dat nodig hebben. De Auteursbond is de gesprekspartner in onderhandelingen over modelcontracten, gedragscodes en richtlijnen in de culturele sector namens alle zelfstandige makers die leven van de pen.

Het Netwerk Scenarioschrijvers zorgt ook voor uitwisseling van kennis tussen vakgenoten en is de inhoudelijke motor achter diverse evenementen en vakprijzen.

Sluit je aan, samen staan we sterker. Is je scenario nog niet verfilmd maar heb je wel een contract of een opleiding? Dan kun je ook lid worden als aspirant of student, wat goedkoper is dan een normaal lidmaatschap en voor studenten zelfs gratis.

Word lid!

Wat zoek je?