Dag van het scenario

Het medialandschap verandert snel, maar een goed verhaal is en blijft de basis. Tijdens de Dag van het Scenario onderzoeken we onder het motto ‘Oude paden over nieuwe wegen’ nieuwe vertelvormen. Wat is het belang van de scenarist? Welke overeenkomsten zijn er met traditionele film? En welke kansen bieden deze nieuwe vormen?

  • Ben McCaw, Narrative Director bij Guerrilla Games Amsterdam, werkzaam aan de nieuwe game Horizon Forbidden West, vertelt McCaw over de overeenkomsten en verschillen tussen scenario’s voor games en films.
  • Tingue Dongelmans, Fiona van Heemstra en Gioia Smid. Hoe groeiden Pim & Pom, twee katjes uit de jaren vijftig en zestig, in de 21e eeuw uit tot een bekroonde televisieserie, speelfilm, en lesprogramma?
  • Tafelgesprek over bredere perspectieven, inclusiviteit en diversiteit. Bodil Sezen Matheeuwsen, Alkan Çöklü en Herman Finkers vertellen hoe zij een stem geven aan deze nieuwe verhalen. Hoe onderscheiden die zich van het huidige aanbod? Wat zijn de overeenkomsten?

De dag, die wordt gepresenteerd door Pieter Bart Korthuis en Amira Duynhouwer, eindigt met de bekendmaking van de winnaars van de Zilveren Krulstaarten 2020, de vakprijs voor scenarioschrijvers, en de uitreiking van de Zilveren Pen en Gouden Pen aan respectievelijk David Kavanagh en Herman Finkers.

Het programma wordt gestreamd vanuit de Blauwe Zaal in de Stadsschouwburg in Utrecht met publiek. De live stream is te volgen in Kinepolis of online. Voor alle informatie klik hier.

NPO-fonds, kansen voor talent

De ochtend van 25 september is er een NFF Prof Special waarin het NPO-fonds nieuwe talentregelingen aan de hand van een aantal casestudies presenteert.

De eerste resultaten van 3LAB Korte Films worden gepresenteerd, er is een panel over de webserieregeling met de teams en workshopleider Martijn Winkler; scenarist Maaik Krijgsman en Luca Izeboud vertellen over hun bijzondere Team Up-samenwerking.

Martin Koolhoven en Suzanne Kunzeler (NPO) lichten de nieuwe mid-length regeling toe, die volgend jaar van start gaat en in 2022 in het teken staat van genrefilms.

Meer informatie, onder andere over tickets, is hier te vinden.

Wat zoek je?