Dag van het scenario met Elizabeth E. Schuch

Filmmaker Elizabeth E. Schuch is hoofdgast tijdens de Dag van het Scenario op vrijdag 28 september. Zij zal in de Stadschouwburg in Utrecht een keynote geven over hoe zij als storyboarder bijdroeg aan grote films als Wonder Woman en Pacific Rim: Uprising en hoe zij haar ervaringen gebruikt als scenarist en regisseur van haar eigen werk.

De Dag van het Scenario is een jaarlijkse bijeenkomst tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht, voor scenaristen en andere filmprofessionals. Het thema van dit jaar is ‘Het scenario en de collega’s’: hoe brengen regisseurs, cameramensen, production designers en andere filmers een scenario tot leven en wat kunnen ze van elkaar leren?

Na de presentatie van Elizabeth Schuch zullen onder anderen producent Stienette Bosklopper en actrice Marjolein Beumer vertellen hoe zij naast hun oorspronkelijke discipline ook zelf scenario’s schreven. Daarnaast zal het creatieve team van de prijswinnende One Night Stand Jungle met schrijver Ashar Medina analyseren hoe zij zijn scenario hebben vertaald naar een visueel medium.


Aan het slot wordt deVisser-Neerlandia prijs uitgereikt, een prijs voor een nog te produceren scenario. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Algemeen Nederlands Verbond (ANV). De 21e editie van de Dag van het Scenario wordt gepresenteerd door Jenny Mijnhijmer en Jaap Peter Enderlé. De samenstelling is in handen van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Aanmelden voor de Dag van het Scenario kan vanaf 3 september a.s. via Filmfestival.nl. Gratis voor de leden van het Netwerk Scenarioschrijvers. Hiervoor ontvangen ze per e-mail een code. Snel aanmelden, want vol is vol.

Foto Jenny Mijnhijmer en Jaap Peter Enderlé: Iñigo Garayo

Wat zoek je?