Al kennis gemaakt met De Ontmoeting?

De Ontmoeting, is een nieuwe financieringsmogelijkheid voor korte films. Het is een platform dat nieuwe (film)makers  gelegenheid biedt partners te leren kennen, van starters tot door de wol geverfd, door samen een korte film te maken.

De Ontmoeting is een initiatief van Vers, de beroepsvereniging van en voor nieuwe makers en crowdfundingplatform Cinecrowd. Ze roepen nieuwe makers op ‘eigenzinnige ideeën’ in te zenden. De deadline voor de eerste inzendingen is 1 december.
 
Bij De Ontmoeting worden de films en hun makers aan een distributeur gekoppeld. “Direct bij het begin van het proces moet je al nadenken wat je met een film wil als -ie af is,” zegt distributeur Wouter Jansen van Some Shorts.
 
Makers kunnen een plan indienen. De ingediende plannen worden eerst beoordeeld op plan/scenario en eventueel eerder werk van het team. In ronde twee kiezen de financiers. Gekozen projecten krijgen een budget van € 5.000, onder de voorwaarde dat er nog eens € 5.000 euro wordt ingezameld via CineCrowd.
 
De Ontmoeting moedigt nieuwe makers aan niet te schromen te komen met alternatieve ideeën. “Er zit heel veel moois tussen alles wat dat nieuw talent maakt,” aldus Claire van Daal, programmeur van het Nederlands Film Festival en één van de partners van De Ontmoeting.
 
Aanmelden kan via www.ditisdeontmoeting.nl.

Wat zoek je?